Hozzávalók 20 szendvicshez:
1 Bagett, vagy zsúrkenyér,
10 db. közepes nagyságú paradicsom
10 db fekete olajbogyó,
vaj, sonka, felvágott, vagy más szendvics feltét, esetleg körözött.
A díszítéshez petrezselyem zöld, majonéz, piros arany, vagy bármi, ami van otthon.
A bagettet felszeleteljük, megkenjük vajjal, szendvicskrémmel, vagy körözöttel, de bármi mással is lehet. Ha vajjal kenjük, sonkát, vagy felvágottat szeletelünk rá.
A paradicsomokat félbevágjuk, majd középen bemetsszük. Kicsit szétnyitva ráhelyezzük a szendvicsre, majd a katica fejét, negyedbe vágott olajbogyóból hozzáillesztjük. Nagyon jól mutat, ha valami zöld levelet, salátát, petrezselyem zöldet is teszünk a szendvicsre. Nagyon jól néz ki a zöld, a piros, és a fekete kontraszt. A pöttyöket készíthetjük az olajbogyó fekete héjából kivágva, vagy ételszínezékkel, esetleg ehető tintájú díszítő tollal.
Tapasztalatom szerint, nagyon gyorsan elfogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése