Hozzávalók 8 főre:
5 dkg. füstölt szalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
1/2 kiló marhalábszár felcsíkozva,
5 szál újhagyma,
3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
2 kanál paradicsompüré,
3 szál sárgarépa,
4 db. krumpli,
1/2 kiló fagyasztott zöldbab,
néhány levél petrezselyem, és kapor zöld,
3kanál tejföl, 1/2 ek. liszt a habaráshoz,
kevés őrölt pirospaprika,
15 dkg. gyulai kolbász,
kevés frissen őrölt bors, és őrölt kömény,
néhány szelet friss csípős zöldpaprika,
kevés savanyúságlé, vagy kevés ecet.
Ezt a levest egy főzőversenyen készítettük, és a zsűri különdíjjal jutalmazta főztünket. Mangalica szalonna lett csíkozva, majd a kisült zsírján újhagyma lett rövid ideig párolva. A zöldjével együtt, szépen felkarikázva. Kevéske fokhagyma is ment hozzá, majd jött a csíkozott marhalábszár.
A husi is lett egy kicsit pirítva. Közben félkarikára vágott répa lett előkészítve, és ment hozzá párolódni. Ezek után fel lett öntve vízzel, lényegesen többel, mint ami ellepi. Így, egy darabig főzni kell a húst, mert a többi hozzávaló sokkal gyorsabban megpuhul. Közben, krumpli lett kisebb kockákra vágva. 2 kanál paradicsompüré is ment a lébe, valamint só, bors, őrölt kömény is. Őrölt pirospaprika is lett hozzáadva, fél kávéskanállal. Friss, vagy fagyasztott zöldbab is kerülhet bele, de ebben az esetben fagyottat tettünk hozzá. Kis idő múltán, beletettük a krumplit is, majd az apróra vágott friss kaprot, petrezselyem zöldet, és ismét került hozzá vékony karikákra vágott újhagyma is. Ekkor tettük hozzá a karikára vágott gyulai kolbászt is, nem túl sokat. Két kanál savanyúságlé is ment hozzá, és kevés liszttel elkevert, majd a főzőlével temperált, tejfölös habarással, kicsit sűrítettük.
5 dkg. füstölt szalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
1/2 kiló marhalábszár felcsíkozva,
5 szál újhagyma,
3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
2 kanál paradicsompüré,
3 szál sárgarépa,
4 db. krumpli,
1/2 kiló fagyasztott zöldbab,
néhány levél petrezselyem, és kapor zöld,
3kanál tejföl, 1/2 ek. liszt a habaráshoz,
kevés őrölt pirospaprika,
15 dkg. gyulai kolbász,
kevés frissen őrölt bors, és őrölt kömény,
néhány szelet friss csípős zöldpaprika,
kevés savanyúságlé, vagy kevés ecet.
Ezt a levest egy főzőversenyen készítettük, és a zsűri különdíjjal jutalmazta főztünket. Mangalica szalonna lett csíkozva, majd a kisült zsírján újhagyma lett rövid ideig párolva. A zöldjével együtt, szépen felkarikázva. Kevéske fokhagyma is ment hozzá, majd jött a csíkozott marhalábszár.
A husi is lett egy kicsit pirítva. Közben félkarikára vágott répa lett előkészítve, és ment hozzá párolódni. Ezek után fel lett öntve vízzel, lényegesen többel, mint ami ellepi. Így, egy darabig főzni kell a húst, mert a többi hozzávaló sokkal gyorsabban megpuhul. Közben, krumpli lett kisebb kockákra vágva. 2 kanál paradicsompüré is ment a lébe, valamint só, bors, őrölt kömény is. Őrölt pirospaprika is lett hozzáadva, fél kávéskanállal. Friss, vagy fagyasztott zöldbab is kerülhet bele, de ebben az esetben fagyottat tettünk hozzá. Kis idő múltán, beletettük a krumplit is, majd az apróra vágott friss kaprot, petrezselyem zöldet, és ismét került hozzá vékony karikákra vágott újhagyma is. Ekkor tettük hozzá a karikára vágott gyulai kolbászt is, nem túl sokat. Két kanál savanyúságlé is ment hozzá, és kevés liszttel elkevert, majd a főzőlével temperált, tejfölös habarással, kicsit sűrítettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése