Hozzávalók:
250 g. lencse,
2 fej hagyma (finomra aprítva)
2 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
1 kávéskanál mustár,
kevés ecet,
1 kávéskanál cukor,
só, ízlés szerint.
a rántáshoz: 1 nagyobb kanál liszt,
1 kanál zsír,
kevés őrölt pirospaprika.
A lencsét előző este beáztatjuk bő vízben.
Sós, enyhén ecetes vízben, a babérlevelekkel feltesszük főni. Mikor a lencse kezd megpuhulni, zsíron elkészítjük a rántást, amihez csipetnyi pirospaprikát is adunk. A lencse levéből keveset kiveszünk, és csomómentesre keverjük vele a rántást. Hozzáadjuk a mustárt, és visszaöntjük a levesbe. Kevés cukrot adunk hozzá, annyit, hogy ne legyen eltúlozva. Kóstolás után, ha szükséges, még kiegyensúlyozhatjuk ételünk ízét. Ez mindenre vonatkozik! A sóval kompenzálhatjuk a cukrot, és fordítva. Az ecetet, kevés tejföl hozzákeverésével ellensúlyozhatjuk. A tejföl lágyíthatja az ízeket. Készíthetjük tejfölös, vagy tejszínes habarással is, a rántás helyett.
250 g. lencse,
2 fej hagyma (finomra aprítva)
2 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
1 kávéskanál mustár,
kevés ecet,
1 kávéskanál cukor,
só, ízlés szerint.
a rántáshoz: 1 nagyobb kanál liszt,
1 kanál zsír,
kevés őrölt pirospaprika.
A lencsét előző este beáztatjuk bő vízben.
Sós, enyhén ecetes vízben, a babérlevelekkel feltesszük főni. Mikor a lencse kezd megpuhulni, zsíron elkészítjük a rántást, amihez csipetnyi pirospaprikát is adunk. A lencse levéből keveset kiveszünk, és csomómentesre keverjük vele a rántást. Hozzáadjuk a mustárt, és visszaöntjük a levesbe. Kevés cukrot adunk hozzá, annyit, hogy ne legyen eltúlozva. Kóstolás után, ha szükséges, még kiegyensúlyozhatjuk ételünk ízét. Ez mindenre vonatkozik! A sóval kompenzálhatjuk a cukrot, és fordítva. Az ecetet, kevés tejföl hozzákeverésével ellensúlyozhatjuk. A tejföl lágyíthatja az ízeket. Készíthetjük tejfölös, vagy tejszínes habarással is, a rántás helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése