2014. október 21., kedd

Leves húsos tarjacsontból.

Hozzávalók:

1,5 kg. tarja húsos csontja,
3 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
1/2 karalábé
1/2 zellergumó
kevés petrezselyemzöld
kevés zeller zöld
1 fej hagyma

1 db. krumpli
kevés fekete bors (szemes)
só ízlés szerint
levestészta.



A leveshez, a tarja csontját használjuk fel, amit sós vízben, szemes borssal teszünk fel, lassú tűzön főni.
Közben megtisztítjuk a zöldségféléket, amiket nagyobb darabokra vágunk.
Mikor a húsleves felforr, belerakjuk a zöldségeket és addig főzzük, míg minden megpuhul.
Ezután leszűrjük, és a húslébe belefőzzük a levestésztát. Legfinomabb csigatésztával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése