2014. október 21., kedd

Fokhagymás sült tarja

Hozzávalók:

1.5 kg. tarja,
só, frissen őrölt bors, 
fokhagyma bőven, de ízlés szerint,
kevés zsír, vagy olaj.




A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágod, mindkét oldalát megsózod, borsot őrölsz rá, (a frissen őrölt bors lényegesen aromásabb mint az előre őrölt) kevés zsiradékkal (zsír, vagy olaj) tepsibe, vagy sütőtálba sorjázod. Mivel a sült húsok legjobb barátja a fokhagyma, azt is bőséggel adj hozzá. Alufólia alatt süsd puhára. Elég sok levet enged, amit a fóliát levéve elforralhatsz róla. Vigyázz ne száradjon ki! 

Fűszerként só, bors, és zöld fűszerek adhatók hozzá, mint például kakukkfű, és rozmaring. Ne felejtkezz el a bőséges fokhagymáról sem!

Ebben az esetben rakott krumpli szerű köret készült mellé, ami a kolbász kivételével, mindent tartalmazott amit a rakott krumpli is. Még egy kevés reszelt sajt is került hozzá, ami még színesebbé tette a köret ízét.  Tálalható krumplipürével, vagy hagymás tört krumplival is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése