Hozzávalók, 4 fő részére:
2 csirkemell (kb. 70 dkg.)
1 fej fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
kevés só,
őrölt bors ízlés szerint,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
10 dkg füstölt szalonna, vagy használható zsír, esetleg étolaj,
csipetnyi kakukkfű.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. Használhatunk zsírt, vagy étolajat is a szalonna helyett. A húst apróra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk. (a csirkemell esetében ez kb. 5 perc.) Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig összefőzzük.
Mivel a brassói jellegzetes körete a sült krumpli, azt is elkészítjük közben, és azzal tálaljuk.
2 csirkemell (kb. 70 dkg.)
1 fej fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
kevés só,
őrölt bors ízlés szerint,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
10 dkg füstölt szalonna, vagy használható zsír, esetleg étolaj,
csipetnyi kakukkfű.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. Használhatunk zsírt, vagy étolajat is a szalonna helyett. A húst apróra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk. (a csirkemell esetében ez kb. 5 perc.) Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig összefőzzük.
Mivel a brassói jellegzetes körete a sült krumpli, azt is elkészítjük közben, és azzal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése