Hozzávalók:
50 dkg. penne tészta,
50 dkg. darált hús,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db. paradicsom,
2 db. paprika,
kevés bazsalikom, és oregánó, esetleg kakukkfű,
só, őrölt bors.
20 dkg. reszelt sajt,
3 kanál tejföl,
2 kanál liszt.
(lehet sonkás, gombás, zöldséges, vagy egyszerűen sajtos, tejfölös töltelékkel is csinálni)
A penne tésztát félkeményre főzzük.
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a húst hozzáadva annak fehéredéséig pirítjuk. A szintén apró kockára vágott paprikát, és paradicsomot is hozzátesszük, megsózzuk, borsozzuk, és fűszereket is teszünk hozzá. Nem kell teljesen megpirítani, mert a tésztával együtt még sütni fogjuk. A sütőtálba beletesszük a tészta felét, amire ráterítjük a ragut. Kicsit keverhetünk is rajta. Jöhet a tészta másik fele, amire a közben sajtból, tejfölből, lisztből kikevert mártást is rásimítjuk. Kezdetben alufólia alatt, később a fóliát levéve sütjük addig, míg a mártás rápirul a tetejére. Más raguval is készíthetjük, úgymint sajtos sonkás, vegyes zöldséges, gombás, de mi ezt a bolognai jellegűt szeretjük a legjobban.
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni, és kiemelni a sütőtálból!
50 dkg. penne tészta,
50 dkg. darált hús,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db. paradicsom,
2 db. paprika,
kevés bazsalikom, és oregánó, esetleg kakukkfű,
só, őrölt bors.
20 dkg. reszelt sajt,
3 kanál tejföl,
2 kanál liszt.
(lehet sonkás, gombás, zöldséges, vagy egyszerűen sajtos, tejfölös töltelékkel is csinálni)
A penne tésztát félkeményre főzzük.
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a húst hozzáadva annak fehéredéséig pirítjuk. A szintén apró kockára vágott paprikát, és paradicsomot is hozzátesszük, megsózzuk, borsozzuk, és fűszereket is teszünk hozzá. Nem kell teljesen megpirítani, mert a tésztával együtt még sütni fogjuk. A sütőtálba beletesszük a tészta felét, amire ráterítjük a ragut. Kicsit keverhetünk is rajta. Jöhet a tészta másik fele, amire a közben sajtból, tejfölből, lisztből kikevert mártást is rásimítjuk. Kezdetben alufólia alatt, később a fóliát levéve sütjük addig, míg a mártás rápirul a tetejére. Más raguval is készíthetjük, úgymint sajtos sonkás, vegyes zöldséges, gombás, de mi ezt a bolognai jellegűt szeretjük a legjobban.
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni, és kiemelni a sütőtálból!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése