Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg bárány, 20 dkg marha, 20 dkg sertéshús darálva,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só, bors,
1 tk szódabikarbóna,
kevés csombor (borsikafű),
1 szál kakukkfű.
A salátához:
1 kis fej káposzta,
1 fej lila hagyma,
3 db kisebb sárgarépa,
4 gerezd fokhagyma,
só, bors, őrölt kömény,
2 ek balzsamecet,
2 ek extra szűz olívaolaj,
1 dl szódavíz.
A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt, vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, 1 tk. szódabikarbónával jól összedolgozzuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk.
Muzsdéj:
Muzsdéj:
4 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel összenyomunk, megsózzuk, Kevés szódavízzel, és olíva olajjal felöntjük, lefedjük, és éjszakára ezt is hűtőbe tesszük.
Másnap a húsokból apró kolbászkákat formálunk, és grillen megsütjük.
A salátához a káposztát apróra vágjuk, a lilahagymát felszeljük, a sárgarépát zsülienre vágjuk, és mindegyiket külön – külön megsózzuk. Ha kicsit levet eresztett, összekeverjük. Borsozzuk, kevés őrölt köményt szórunk rá. Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket, (muzsdéj) és a balzsamecetet. Jól összekeverjük, és míg sül a hús állni hagyjuk. Ha nem új káposztát használunk, forrázzuk le, hogy ne legyen kemény, csípős ízű.
Másnap a húsokból apró kolbászkákat formálunk, és grillen megsütjük.
A salátához a káposztát apróra vágjuk, a lilahagymát felszeljük, a sárgarépát zsülienre vágjuk, és mindegyiket külön – külön megsózzuk. Ha kicsit levet eresztett, összekeverjük. Borsozzuk, kevés őrölt köményt szórunk rá. Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket, (muzsdéj) és a balzsamecetet. Jól összekeverjük, és míg sül a hús állni hagyjuk. Ha nem új káposztát használunk, forrázzuk le, hogy ne legyen kemény, csípős ízű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése