Hozzávalók 4 személyre:
1 kg. pulykacomb filé,
100 g. füstölt szalonna,
1 nagy fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
400 g. főzőtejszín,
100 g. reszelt sajt,
kevés majoránna,
kevés só, és őrölt bors,
esetleg kevés szerecsendió reszelve.
A pulykahúst felcsíkozom. A szalonnát apróra vágom, majd zsírjára pirítom. A tepertőt kivéve, a hagymát, fokhagymát megdinsztelem. A pulykacsíkokat hozzátéve, fehéredésig párolom. Megsózom és borsozom, fedő alatt párolom.
A reszelt sajtból, a tejszínből mártást készítek, majd a pulykacsíkokhoz hozzátéve felforralom. Hozzáadom a majoránnát, és visszateszem a pirított szalonnadarabokat is.
Párolt rizzsel javaslom tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése