Hozzávalók:500 g gyalult tök
1 csokor kapor, finomra aprítva
1 fej hagyma
1 kanál cukor /vagy cukor pótló/
1 kevés ecet 10%-os
A hagymát szeleteld vékony csíkokra, vagy reszeld le nagy lyukú reszelőn, kevés olajon párold meg, majd add hozzá a gyalult tököt. Sózd meg, és fedő alatt dinszteld, időnként megkavarva.
Öntsd fel kevés vízzel, tedd hozzá a zöld fűszereket, ha gondolod csurgass rá kevés ecetet, tekerj rá kevés borsot, és hagyd kicsit párolódni. Ha úgy érzed, megpuhult a zsenge tök, de vigyázz nehogy szétfőzd, a léből vegyél ki keveset, és keverd össze a főzőtejszínnel, majd a lisztet is hozzáadva, kavard csomómentesre.
1 csokor kapor, finomra aprítva
1 fej hagyma
1 kanál cukor /vagy cukor pótló/
1 kevés ecet 10%-os
300 g főzőtejszín vagy tejföl
1 kanál liszt a habaráshoz
1 kevés kakukkfű
1 kevés borsikafű
1 kevés só és bors
1 kanál olaj
1 kanál liszt a habaráshoz
1 kevés kakukkfű
1 kevés borsikafű
1 kevés só és bors
1 kanál olaj
Öntsd fel kevés vízzel, tedd hozzá a zöld fűszereket, ha gondolod csurgass rá kevés ecetet, tekerj rá kevés borsot, és hagyd kicsit párolódni. Ha úgy érzed, megpuhult a zsenge tök, de vigyázz nehogy szétfőzd, a léből vegyél ki keveset, és keverd össze a főzőtejszínnel, majd a lisztet is hozzáadva, kavard csomómentesre.
Öntsd a fazék tartalmára, keverd meg újra, majd hagyd felrottyanni!A legváltozatosabb feltétekkel tálalható, melyek közül néhány: főtt, sült virsli, kolbászfélék, főtt, és sült húsok, fasírtfélék, főtt, vagy tükörtojás, pörkölt, vagy csak a szaftja, de akár önmagában is kitűnő étel. Én sült pulykaszárnytővel készítettem ezúttal, és a fokhagymás szaftból is csorgattam a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése