Hozzávalók 8 fő részére.
1.5 kg alma
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál cukor
1 kanál citromlé
1 db tojás
2 dl tej
2 dl ásványvíz
20 dkg liszt
kevés só
1 kanál porcukor. (a szóráshoz)
1.5 kg alma
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál cukor
1 kanál citromlé
1 db tojás
2 dl tej
2 dl ásványvíz
20 dkg liszt
kevés só
1 kanál porcukor. (a szóráshoz)
A lisztből, a tejből, a tojásból, az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kávéskanál cukorral, sűrű palacsintatésztát kavarunk.
A meghámozott almák magházát kivágjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd fahéjjal, kevés citromlével összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjenek.
A palacsintatésztába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Itatóspapírra, vagy papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor porcukorral, vagy fahéjas porcukorral meghintjük, de anélkül is finom.
A palacsintatésztába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Itatóspapírra, vagy papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor porcukorral, vagy fahéjas porcukorral meghintjük, de anélkül is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése