2014. augusztus 4., hétfő

Szezámmagos, rántott csirkemell.

Hozzávalók:

csirkemell,
liszt, 
tojás, 
zsemlemorzsa,
szezámmag, (elhagyható)
só,
bő étolaj a sütéshez.



A csirkemellet úgy szeleteljük fel, hogy közepén vágást ejtünk rajta, de nem vágjuk át teljesen. Kettéhajtjuk, majd konyharuhán, zacskóban kikloffoljuk (rostjait szétzúzzuk) (a zacskóban nem fröcsköl, a konyharuhán nem csúszkál!)  A széthajtott szeletből így egy vékonyabb szeletet kapunk. Mindkét oldalát enyhén megsózzuk, majd a szeleteket egymásra helyezzük, és kicsit állni hagyjuk. Először lisztbe, utána lazán felvert tojásba, majd a végén kevés szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Az előzőleg felforrósított zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Sült krumplival, petrezselymes, hagymás krumplival, krumplipürével, vagy főtt rizzsel tálaljuk. Szendvicsként is kitűnő zsemlében, salátalevéllel, uborkával, paradicsommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése