Köretként készült, bőrös malacoldalashoz.
Kb. két kiló krumplit használtam fel, és kevés olíva olajat, valamint fűszermalmot amiben szárított citromhéj, rozmaring, fehérbors, és tengeri só keveréke volt. Mivel a krumpli sós vízben főtt, külön nem lett sózva.
A krumplit megtisztítottam, nagyobb darabokra vágtam, majd sós vízben feltettem főni. Addig főztem, míg majdnem teljesen megfőtt, de nem főtt szét. A főtt krumplit leszűrtem, megszárítottam. Tepsibe, sütőpapírra sorjáztam, meglocsoltam olíva olajjal enyhén, majd megszórtam saját fűszerkeverékemmel, ami nem csak a krumplihoz, hanem más ételekhez is kitűnően illik.
A malac alatti polcra tettem a sütőben, és addig sütöttem, míg enyhén megpirult kéreg keletkezett a krumplin.
Kb. két kiló krumplit használtam fel, és kevés olíva olajat, valamint fűszermalmot amiben szárított citromhéj, rozmaring, fehérbors, és tengeri só keveréke volt. Mivel a krumpli sós vízben főtt, külön nem lett sózva.
A krumplit megtisztítottam, nagyobb darabokra vágtam, majd sós vízben feltettem főni. Addig főztem, míg majdnem teljesen megfőtt, de nem főtt szét. A főtt krumplit leszűrtem, megszárítottam. Tepsibe, sütőpapírra sorjáztam, meglocsoltam olíva olajjal enyhén, majd megszórtam saját fűszerkeverékemmel, ami nem csak a krumplihoz, hanem más ételekhez is kitűnően illik.
A malac alatti polcra tettem a sütőben, és addig sütöttem, míg enyhén megpirult kéreg keletkezett a krumplin.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése