Hozzávalók 2 rúd réteshez:
1 csomag réteslap, (8 lap)
1 üveg magozott meggybefőtt,
2 kanál zsemlemorzsa,
2 kanál darált dió,
fahéj ízlés szerint,
olvasztott vaj a lapok kenéséhez,
porcukor a szóráshoz.
A réteslapokat kihajtogatom. Egy tiszta konyharuhára helyezem az első lapot, megkenem vajjal, majd erre kerül a következő lap. 4 lapot használok fel. A legfelső lapnak csak a széleit kenem meg, a feléig megszórom az előre összekevert darált dióval, és zsemlemorzsával. Következik a lecsöpögtetett meggy fele, amit megszórok kevés fahéjjal.
A rétest feltekerem, és a tepsibe simított sütőpapírra rakom, kevés vajjal tetejét még egyszer megkenem. Ugyanígy készítem el a másik rúd rétest is, amit lehet más töltelékkel is csinálni.
A megadott meggy, zsemlemorzsa, dió mennyisége viszont két rúd réteshez elegendő.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Szépen szeletelni csak kihűlés után lehet!
Más töltelékkel is nagyon finom!
1 csomag réteslap, (8 lap)
1 üveg magozott meggybefőtt,
2 kanál zsemlemorzsa,
2 kanál darált dió,
fahéj ízlés szerint,
olvasztott vaj a lapok kenéséhez,
porcukor a szóráshoz.
A réteslapokat kihajtogatom. Egy tiszta konyharuhára helyezem az első lapot, megkenem vajjal, majd erre kerül a következő lap. 4 lapot használok fel. A legfelső lapnak csak a széleit kenem meg, a feléig megszórom az előre összekevert darált dióval, és zsemlemorzsával. Következik a lecsöpögtetett meggy fele, amit megszórok kevés fahéjjal.
A rétest feltekerem, és a tepsibe simított sütőpapírra rakom, kevés vajjal tetejét még egyszer megkenem. Ugyanígy készítem el a másik rúd rétest is, amit lehet más töltelékkel is csinálni.
A megadott meggy, zsemlemorzsa, dió mennyisége viszont két rúd réteshez elegendő.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Szépen szeletelni csak kihűlés után lehet!
Más töltelékkel is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése