Hozzávalók:
4 db csirke felső comb,
só, őrölt bors, mustár.
kevés olaj.
4 db csirke felső comb,
só, őrölt bors, mustár.
kevés olaj.
a szószhoz:
1 kg. alma,
200 g. főzőtejszín,
2 kanál liszt.
1 mokkás kanál őrölt fahéj,
kevés citromlé,
1 kanál cukor.
1 kg. alma,
200 g. főzőtejszín,
2 kanál liszt.
1 mokkás kanál őrölt fahéj,
kevés citromlé,
1 kanál cukor.
A csirkecombokat bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, kevés mustárral elkevert étolajjal, és tepsiben először fólia alatt, később a fóliát levéve megsütjük.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy apró kockákra vágjuk. Kevés citromlevet csorgatunk rá, megcukrozzuk, és a fahéjat is hozzáadjuk. Zöldség, vagy hús alaplében megfőzzük az almás keveréket, majd a tejszínnel, és 2 kanálnyi liszttel, külön edényben kevés alaplével csomómentesre keverjük. Az egészet összefőzzük, hogy besűrűsödjön.
A húst az almaszósszal tálaljuk. A sós csirkecomb, és az édes almaszósz kitűnő kontrasztot jelent az étkezésben, ezzel különleges élményt nyújt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése