2015. február 25., szerda

Fokhagymás, tejszínes pulykatokány

Hozzávalók: 

80 dkg. pulyka nyesedék,
1 fej hagyma,
6 gerezd fokhagyma,
1 dl. száraz fehérbor,
2 dl. főzőtejszín,
1  kanál liszt,
só, frissen őrölt bors,
1 kis kanál petrezselyem zöld,
kevés étolaj.

A húst leellenőrzöm, ha nagyobb darabokat találok benne, szétvágom.
A nagyon apróra vágott hagymát, és fokhagymát kevés olajon megdinsztelem, megsózom. Felöntöm kevés borral, majd hozzáadom az apró húst, és fehéredésig párolom. A pulyka nyesedék nagyon gyorsan elkészül, csak néhány perc szükséges a főzéséhez. A tejszínt csomómentesre keverem a liszttel, és a serpenyőbe öntöm. Megborsozom, megszórom petrezselyem zölddel, és újraforralom.
A pulyka nyesedéket felénk szerencsére lehet kapni baromfiboltban. olcsó, és finom hús alapanyag tokányhoz, apró pecsenyékhez, kínai jellegű ételekhez, de még salátákhoz is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése