Hozzávalók:
A palacsintához: fél kiló liszt, 5 tojás, kávéskanálnyi só, ugyanennyi édesítőszer, 7 dl. tej, 3 dl. szóda, vagy ásványvíz, 1 dl. étolaj, és egy hármas rum.
Tölteléknek: párolt káposzta, melynek receptjét, 1 fej káposztára adom meg. 3 fej hagyma, pár gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, alma, vagy körte szeletek,kevés almaecet, 2 dl. száraz fehérbor, kevés csombor (borsikafű) 200 g. napon szárított paradicsom.
A fej káposztát legyalulom, besózom. 3 fej hagymát, néhány derezd fokhagymát vékonyra szelek, apróra vágok. Szoktam hozzá alma, vagy körteszeleteket is adni.
Nagyobb fazékban, (1 fejnek, min. 10 literes kell) forró olajon, először a hagymát, majd a káposztát is dinsztelni kezdem. Hozzáadok, másfél, 2 dl száraz fehérbort, szemes, vagy őrölt köményt, friss borsot őrlök rá, és kevés csombor, (borsikafű) és kevés kakukkfű is mehet bele. Megkóstolom! A csomborral vigyázz, mert erőteljes fűszer!
A leírt recept alapján megsütöm a palacsintákat, majd megtöltöm a káposztás, paradicsomos keverékkel.
Tölteléknek: párolt káposzta, melynek receptjét, 1 fej káposztára adom meg. 3 fej hagyma, pár gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, alma, vagy körte szeletek,kevés almaecet, 2 dl. száraz fehérbor, kevés csombor (borsikafű) 200 g. napon szárított paradicsom.
A fej káposztát legyalulom, besózom. 3 fej hagymát, néhány derezd fokhagymát vékonyra szelek, apróra vágok. Szoktam hozzá alma, vagy körteszeleteket is adni.
Nagyobb fazékban, (1 fejnek, min. 10 literes kell) forró olajon, először a hagymát, majd a káposztát is dinsztelni kezdem. Hozzáadok, másfél, 2 dl száraz fehérbort, szemes, vagy őrölt köményt, friss borsot őrlök rá, és kevés csombor, (borsikafű) és kevés kakukkfű is mehet bele. Megkóstolom! A csomborral vigyázz, mert erőteljes fűszer!
A leírt recept alapján megsütöm a palacsintákat, majd megtöltöm a káposztás, paradicsomos keverékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése