Hozzávalók:
1 kg csirkemáj,
só, őrölt bors,
1 kis kanál morzsolt szárított majoránna,
liszt,
5 db. enyhén felvert tojás,
zsemlemorzsa a panírozáshoz.
olaj a sütéshez.
A csirkemájakat úgy vágom ketté, hogy darabjait középen elválasztom. Kevés vízben megfőzöm annyira, hogy éppen kicsit elvessze a puhaságát. Szűrőbe szedem, és hagyom, hogy lecsöpögjenek, megszáradjanak.
Megborsozom, kevés morzsolt majoránnával megszórom mindet.
A szokásos sorrendben panírozom: liszt, enyhén felvert tojás, amibe kevés sót is tetszek, majd zsemlemorzsa.
A panírozott májakat bő, forró olajban megsütöm. Papírtörlőre, szalvétára szedem, hogy az olaj leitatódjon róla.
Rizzsel, vagy petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálalom.
Tapasztalatom szerint, lényegesen szebben lehet panírozni az enyhé főtt májakat, sütés közben kevésbé csapkod, mint a nyers máj esetében. Májas ételeim nagy részét így csinálom, előfőzött májjal.
1 kg csirkemáj,
só, őrölt bors,
1 kis kanál morzsolt szárított majoránna,
liszt,
5 db. enyhén felvert tojás,
zsemlemorzsa a panírozáshoz.
olaj a sütéshez.
A csirkemájakat úgy vágom ketté, hogy darabjait középen elválasztom. Kevés vízben megfőzöm annyira, hogy éppen kicsit elvessze a puhaságát. Szűrőbe szedem, és hagyom, hogy lecsöpögjenek, megszáradjanak.
Megborsozom, kevés morzsolt majoránnával megszórom mindet.
A szokásos sorrendben panírozom: liszt, enyhén felvert tojás, amibe kevés sót is tetszek, majd zsemlemorzsa.
A panírozott májakat bő, forró olajban megsütöm. Papírtörlőre, szalvétára szedem, hogy az olaj leitatódjon róla.
Rizzsel, vagy petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálalom.
Tapasztalatom szerint, lényegesen szebben lehet panírozni az enyhé főtt májakat, sütés közben kevésbé csapkod, mint a nyers máj esetében. Májas ételeim nagy részét így csinálom, előfőzött májjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése