Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol rózsáira szedve,
só,
bors, fokhagyma granulátum, nagy szemű tengeri só, szárított reszelt citromhéj, morzsolt kakukkfű, csili a fűszermalomba,
liszt, 5 db. tojás, zsemlemorzsa a panírhoz,
olaj a sütéshez.
Enyhén ecetes, sós vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig. Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát! A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen. Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben só, fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van. Saját összeállításom, sok ételhez használom. Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni. Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat. Papírtörlőre, vagy mint én levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj, a szűrő alá tett edénybe csepeg. Tálalni tartármártással érdemes.
1 nagyobb karfiol rózsáira szedve,
só,
bors, fokhagyma granulátum, nagy szemű tengeri só, szárított reszelt citromhéj, morzsolt kakukkfű, csili a fűszermalomba,
liszt, 5 db. tojás, zsemlemorzsa a panírhoz,
olaj a sütéshez.
Enyhén ecetes, sós vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig. Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát! A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen. Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben só, fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van. Saját összeállításom, sok ételhez használom. Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni. Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat. Papírtörlőre, vagy mint én levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj, a szűrő alá tett edénybe csepeg. Tálalni tartármártással érdemes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése