Hozzávalók:
1 kg fagyasztott pangasius filé,
só, őrölt bors,
tej,
3 gerezd fokhagyma,
liszt, őrölt piros paprika,
olaj a sütéshez.
A halat kiolvasztom, a levet leöntöm róla. Tapasztalatom szerint, a felolvasztás után a halnak mindössze nettó 80%-a marad az eredeti súlyának. A fokhagymát összenyomom, majd összekeverem a tejjel, amibe a halszeleteket teszem, és egy éjszakára hűtőbe rakom. Másnap a halat leszűröm, papírtörlővel leitatom, és megsózom, megborsozom, valamint paprikás liszt keverékében megforgatom. Forró, bő olajban kisütöm mindkét oldalán, 3 - 3 perc alatt. Ennyi elég a hal készre sütéséhez.
Illenek hozzá a különféle gyümölcsös, vagy mustáros mártások, valamint a párolt, zöldséges rizs , és a krumplipüré is köretként.
1 kg fagyasztott pangasius filé,
só, őrölt bors,
tej,
3 gerezd fokhagyma,
liszt, őrölt piros paprika,
olaj a sütéshez.
A halat kiolvasztom, a levet leöntöm róla. Tapasztalatom szerint, a felolvasztás után a halnak mindössze nettó 80%-a marad az eredeti súlyának. A fokhagymát összenyomom, majd összekeverem a tejjel, amibe a halszeleteket teszem, és egy éjszakára hűtőbe rakom. Másnap a halat leszűröm, papírtörlővel leitatom, és megsózom, megborsozom, valamint paprikás liszt keverékében megforgatom. Forró, bő olajban kisütöm mindkét oldalán, 3 - 3 perc alatt. Ennyi elég a hal készre sütéséhez.
Illenek hozzá a különféle gyümölcsös, vagy mustáros mártások, valamint a párolt, zöldséges rizs , és a krumplipüré is köretként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése