Hozzávalók 8 fő részére:
1 kg. darált sertéslapocka,
2,5 kg. krumpli,
3 szál sárgarépa,
2 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
2 db. lecsópaprika,
1/2 kg. paradicsom,
só, frissen őrölt bors,
1 kisebb csilipaprika mag nélkül,
3 kanál paradicsompüré,
1 csokor petrezselyem,
1 kávéskanál kurkuma,
400 g. tejföl,
3 tojás,
3 kanál liszt, kevés étolaj.
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzányomjuk (fokhagymanyomóval) a fokhagyma gerezdeket.
Enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a darált húst, majd a hús fehéredéséig együtt pirítjuk. Az apróra darabolt paprikát, paradicsomot is a fazékba tesszük, rákanalazzuk a paradicsompürét, és fedő alatt rövid ideig főzzük. Közben megtisztítjuk a krumplit, és kockákra vágjuk. A fazékban összekeverjük a krumplit a húsos raguval, majd nagyobb tepsibe, vagy sütőtálba terítjük.
Fólia alatt fél óráig sütjük.
A tejfölt tojással, liszttel elkeverjük, és a fóliától megszabadított krumplival kevert ragu tetejére simítjuk. Újabb fél óráig sütjük ezúttal fólia nélkül. Ezalatt a tejföl látványos kérget képez a muszaka tetején. Tanácsos kicsit várni a tálalással, mert ha hűl, szebben szeletelhető, így látványosabban tálalható muszakánk.
1 kg. darált sertéslapocka,
2,5 kg. krumpli,
3 szál sárgarépa,
2 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
2 db. lecsópaprika,
1/2 kg. paradicsom,
só, frissen őrölt bors,
3 kanál paradicsompüré,
1 csokor petrezselyem,
1 kávéskanál kurkuma,
400 g. tejföl,
3 tojás,
3 kanál liszt, kevés étolaj.
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzányomjuk (fokhagymanyomóval) a fokhagyma gerezdeket.
A tejfölt tojással, liszttel elkeverjük, és a fóliától megszabadított krumplival kevert ragu tetejére simítjuk. Újabb fél óráig sütjük ezúttal fólia nélkül. Ezalatt a tejföl látványos kérget képez a muszaka tetején. Tanácsos kicsit várni a tálalással, mert ha hűl, szebben szeletelhető, így látványosabban tálalható muszakánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése