Hozzávalók 28 cm-es tortaformához:
8 db. tojás,
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
3 db. banán,
8 db. tojás,
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
3 db. banán,
kevés citromlé,
2 csomag vaníliás pudingpor,
2 tábla tortabevonó,
tortadara,
kevés vaj, a forma kenéséhez.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk! Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. A megsült piskótát, kettévágjuk.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Az alsó piskótalapon elterítjük a puding felét, és rásorakoztatjuk a felszeletelt banánokat, amiket kevés citromlével előzőleg megcseppentettünk. A maradék pudingot is ráterítjük, majd a felső piskótalapot is ráborítjuk a banános töltelékre. Vízfürdőben felolvasztjuk a tortabevonót kevés olajjal, és a torta tetejére simítjuk spatulával. Megszórjuk tortadarával.
tortadara,
kevés vaj, a forma kenéséhez.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk! Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. A megsült piskótát, kettévágjuk.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Az alsó piskótalapon elterítjük a puding felét, és rásorakoztatjuk a felszeletelt banánokat, amiket kevés citromlével előzőleg megcseppentettünk. A maradék pudingot is ráterítjük, majd a felső piskótalapot is ráborítjuk a banános töltelékre. Vízfürdőben felolvasztjuk a tortabevonót kevés olajjal, és a torta tetejére simítjuk spatulával. Megszórjuk tortadarával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése