Hozzávalók:
50 dkg. keksz,
20 dkg. szorbit, vagy cukor,
5 dkg. kakaópor,
1/2 marék mazsola,
1/2 marék mazsola,
1 marék dió,
5 cl. rum, vagy pár csepp aroma,
25 dkg. margarin.
Elkészítés:
A keksz felét ledaráljuk, másik felét konyharuha közt klopfolóval felaprítjuk. Egy nagyobb edényben 2 deci körüli vizet melegítünk, hozzáadjuk a szorbitot, (cukrot) a kakaót, valamint felolvasztjuk benne a margarint is. Összefőzzük kevergetés mellett. Hozzáöntjük a rumot, és először a darált keksszel keverjük el. Az elkészült masszába az összetört diót, valamint a mazsolát, és a tört kekszet is jól elkeverjük.
Őzgerinc formát folpackkal bélelünk ki, majd a masszát elsimítjuk benne. Minden oldalról megütögetjük, majd 2-3 óráig hűtőbe tesszük.
Mikor megdermedt, vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és ujjnyi vastagra felszeljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése