Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
400 g. liszt,
250 g. margarin,
200 g. szorbit, vagy porcukor,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
250 g. margarin,
200 g. szorbit, vagy porcukor,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
csipet só,
kevés tej
A töltelékhez:
1 - 1,5 kg. alma,
csipet só,
kevés tej
A töltelékhez:
1 - 1,5 kg. alma,
kevés őrölt fahéj,
pár csepp citromlé,
300 g. édesítő (szorbit) vagy kristálycukor,
víz
2 csomag vaníliás pudingpor.
300 g. édesítő (szorbit) vagy kristálycukor,
víz
2 csomag vaníliás pudingpor.
A margarint a lisztbe morzsoljuk, eldolgozzuk a szorbittal, (cukor) a tojással, a vaníliás cukorral, a sütőporral, csipetnyi sóval, és kevés tejjel összeállítjuk.
1/3 - 2/3 arányban kettéosztjuk.
Az almát felkockázzuk, (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük) kevés vízben főzünk rajta ízlés szerint. (én kicsit keményebben szeretem az almát) Pár csepp citromlével, kevés őrölt fahéjjal, szorbittal (cukor) ízesítjük, majd összekeverjük az utasítás szerint elkészített pudinggal.
Kivajazott formába simítjuk a tészta nagyobbik részét, széleit megformáljuk, majd az almás, pudingos keveréket rátöltjük. Ráterítjük a megmaradt kisimított tésztalapot, széleit villával, vagy ujjal megnyomkodjuk, közepét a villával megszurkáljuk.
Tetejét kevés felvert tojással megkenjük, és közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, tetejére is szitálhatunk szorbitot, vagy porcukrot, de ez nem muszáj! A szorbit, kicsivel durvább szemű mint a porcukor, de a kristálycukornál finomabb. Édesítő ereje a cukorral egyenértékű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése