Hozzávalók 4 személy részére:
70 dkg. sertéslapocka,
25 dkg. vegyes gyorsfagyasztott zöldség
1 kis fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
kis kanál zsír,
kis csokor friss kapor, petrezselyem, és zeller zöld,
fél citrom,
kevés száraz fehérbor,
kevés őrölt csemegepaprika,
só,
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús egy kis bőrt kapott, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Kb. 25 - 30 perc. A gyorsfagyasztott leveszöldség keveréket is hozzátesszük. (lehet friss, karikára vágott zöldségekből is csinálni, de jelenlegi állapotom miatt inkább a könnyebb megoldást kerestem most)
70 dkg. sertéslapocka,
25 dkg. vegyes gyorsfagyasztott zöldség
1 kis fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
kis kanál zsír,
kis csokor friss kapor, petrezselyem, és zeller zöld,
fél citrom,
kevés száraz fehérbor,
kevés őrölt csemegepaprika,
só,
frissen őrölt bors,
3 kanál főzőtejszín,
3 kanál főzőtejszín,
kis kanál keményítő,
2 marék levestészta.
2 marék levestészta.
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús egy kis bőrt kapott, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Kb. 25 - 30 perc. A gyorsfagyasztott leveszöldség keveréket is hozzátesszük. (lehet friss, karikára vágott zöldségekből is csinálni, de jelenlegi állapotom miatt inkább a könnyebb megoldást kerestem most)
Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Megkóstoljuk! Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöld fűszereket. Eközben a tejszínből, és kevés keményítőből habarást készítünk, és csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a már elkészült leveshez. Citromkarikával tálaljuk.
Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése