2016. július 17., vasárnap

Tejszínes fokhagymás csirkemell falatok.

Hozzávalók: 

80 dkg. csirkemell, (jó hozzá az olcsóbb nyesedék is)
1 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
2 dl. főzőtejszín,
1  kanál liszt,
só, 
frissen őrölt bors,
1 kis kanál petrezselyem zöld,
kevés étolaj.




A húst átvizsgálom, ha nagyobb darabokat találok benne, szétvágom. (ha egész csirkemellet használok, felcsíkozom, vagy darabokra vágom, a csontot kiszedem)
Az apróra vágott hagymát, és fokhagymát kevés olajon megdinsztelem, megsózom. Ezután hozzáadom az apró húst, és kifehéredésig párolom.  Gyorsan elkészül, mindössze néhány perc szükséges a főzéséhez. 
A tejszínt csomómentesre keverem a liszttel, és a serpenyőbe öntöm. Megborsozom, megszórom petrezselyem zölddel, és újra felforralom.
Tészta, esetleg rizs illik mellé, tokány jellegű igen szaftos étel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése