2013. október 9., szerda

Kolozsvári vargabéles

Hozzávalók:

250 g hosszúmetélt
2 db tojás
100 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 marék mazsola beáztatva
250 g túró
200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
1 db citrom reszelt héja
1 kevés vaj a tál kikenéséhez
1 csipet só
1 csomag rétestészta


A tésztát lobogó vízben megfőzzük, leszűrjükA túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejszínes besamel szószt, (tejszínt) a cukrot, és vaníliás cukrot. Összetörjük villával, majd belekerül a mazsola, a reszelt citromhéj, és a kemény habbá vert tojásfehérje is.
A lecsöpögtetett tésztával összekeverjük a túrós masszát.
A sütőtálat megkenjük vajjal, majd a rétestészta felét az aljára tesszük. Erre tesszük a túrós, tésztás keveréket, majd újabb rétestészta lappal fedjük be.
Piros, ropogósra sütjük, előmelegített sütőben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése