2016. január 31., vasárnap

Banános - pudingos piskóta légkeveréses halogén sütőedényben.

Célom elsősorban egy új eszköz, a légkeveréses halogén sütőedény, és az abban készült ételek bemutatása.

Hozzávalók 23 cm.-es teflonos formához:

6 db. tojás,
6 kanál cukor,
6 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
2 db. banán meghámozva, felszeletelve,
kevés citromlé,
2 csomag csokis pudingpor,
kevés vaj, és liszt a forma kenéséhez, szórásához.






A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük! Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Ebben az esetben 30 perc alatt sült meg a tortalap, 150 fokon. A formában hűlt ki. Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. A piskótát kivesszük a formából, sima felületre fektetjük. Kettévágjuk, majd a kikavart pudingot összekeverjük a feldarabolt, citromlével enyhén megcsöpögtetett banánnal, amit a piskóta alsó lapjára simítunk. A lap másik részét a pudingos krémre terítjük. Olvasztott csokoládét is simíthatunk a tetejére a tortánknak, vagy tetszés szerint díszíthetjük.
Tálalásig hűtőben tartjuk. Hidegen könnyebb szeletelni!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése