2016. január 31., vasárnap

Gyümölcsös kavart süti halogén edényben.

Célom elsősorban egy új eszköz, a légkeveréses halogén sütőedény, és az abban készült ételek bemutatása.

Hozzávalók 23 cm.-es formához:

250 g. vaj,
250 g. porcukor,
5 tojás,
250 g. rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
3 db. alma,
100 g. durvára vágott dió,
100 g. mazsola.




A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük egyenként a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszához adjuk. Elkeverjük a masszában a darabolt diót, a mazsolát, és az almadarabokat is.  A kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük a masszát, (jelen esetben a tetejét körberaktuk alma szeletekkel is) A sütő edényben 150°-on 30 perc alatt sült meg. Félidőben a süti teteje le lett takarva, és így sült tovább.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése