2016. február 7., vasárnap

Magyaros csirke tikka masala.

Hozzávalók:



9 db. csirke felső comb, farrésszel (2,8 kg.)
2 kanál étolaj,
só,
50 g. tikka masala fűszerkeverék,
1 kiskanál csilipehely,
1-2 kanál joghurt.



A csirkecombokat alaposan átmossuk, majd a tikka masala fűszerkeverékkel (fokhagymapor, római kömény, koriander, gyömbér, cayennei bors, kurkuma, kardamon, őrölt pirospaprika, kevés barna cukor.) 2 kanál olajjal, 1-2 kanál joghurttal, és kevés csilipehellyel jól összeforgatjuk. (a csilipelyhet mindenki ízlésére bízom, mert a tikka masala fűszerkeverékem is csípős valamennyire.) Tanácsos hosszabb ideig érlelni (marinálni) a combokat, de akár azonnal is süthetőek. Sütőtálban, vagy nagyobb tepsiben fólia alatt sütjük készre 40 perc alatt. Legvégén a fóliát levéve, a combok alatt keletkező fűszeres lével többször meglocsoljuk, és a combok bőrét is enyhén megpirítjuk.
Így szép színt is kap a csirke.
Tálaláskor rizst ajánlok mellé, mert ez a tikka masala hagyományos körete. Én barna rizzsel, friss salátával, és csilis kukoricával szervíroztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése