2016. január 31., vasárnap

Pasifogó leves pulykacombbal, és füstölt fejjel

Hozzávalók:

250 g. pulyka felső comb,
250 g. füstölt sertésfej,
500 g. krumpli,
250 g. zöldborsó,
250 g. vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín
1 kanál citromlé,
kevés olaj,
1 dl. száraz fehérbor,
só,  
frissen őrölt bors,
kevés kapor, és petrezselyem zöld,
1,5 l. leves alaplé. (csont, hús, vagy zöldség)



Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt, majd a színhúst is. Ha kifehéredtek, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is készíthető) Enyhén megborsozzuk, kevés bort öntünk rá, majd fedő alatt rövid ideig pároljuk. Hozzátesszük a felszeletelt a krumplit. Felöntjük  hús alaplével annyira, hogy teljesen ellepje. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor 
A főzőtejszínhez hozzákeverjük a zöld fűszereket, majd a fazékba öntve  a zöldborsót is, összeforraljuk a levessel. Ha szükséges, kevés vízzel beállíthatjuk a végleges állagát levesünknek. A tűzről levéve, kevés citromlevet keverünk hozzá.Galuskát, vagy csipetkét főzünk a levesbe.
Tálaláskor kevés tejfölt, és karikára vágott csípős zöldpaprikát adhatunk mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése