2016. január 11., hétfő

Almás túrótorta.

Hozzávalók 25 cm.- es kapcsos formához:

Az omlós tésztához:

150 g. liszt,
40 g. cukor,
fél citrom reszelt héja,
100 g. vaj,
2 tojás sárgája.
a krémhez:
2 tojás sárgája, + 4 fehérje,
500 g. túró,
3 alma,
4 kanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
kevés citromlé,
(adható hozzá mazsola is, ízlés szerint)




A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a feldarabolt vajjal, valamint 2 tojás sárgájával omlós tésztává gyúrjuk, majd 20 percen keresztül hűtőszekrényben pihentetjük. 

25 cm.-és teflonos, kapcsos formát kivajazunk, kilisztezünk, majd a kinyújtott tésztát belesimítjuk, széleit megformáljuk. A tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 10 - 12 perc alatt elősütjük.
Sütés közben az almát meghámozzuk, ízlés szerint feldaraboljuk, kevés citromlével összeforgatjuk. Ezután összekeverjük 2 tojás sárgájával, a cukorral, a tört túróval, 1 csomag vaníliás pudingporral, valamint a felvert tojás fehérjékkel. A keverékbe vaníliás cukrot is keverünk. 
A tölteléket, a közben megsült, majd kihűlt omlós tésztára simítjuk, és újból a sütőbe tesszük mindaddig, míg egyenletes aranybarnára nem sül a teteje. 
Kihűlés után eltávolítjuk róla a formát, és szeleteljük.
Tejszínhabbal vagy porcukorral szórva is tálalhatjuk, de azok nélkül is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése