2015. december 24., csütörtök

Meggyes - diós muffin


24 db. muffinhoz:

200 g. vaj,

200 g. cukor,

4 ek. kakaó, 
5 tojás,
350 g. liszt, 
1 cs. sütőpor,
150 g. dió,

1/2 üveg magozott meggybefőtt.



A tojásokat összekeverjük a cukorral, a lágy vajjal, majd mixerrel simára keverjük. A sütőporral kevert lisztet apránként hozzáadva, a kakaóval együtt csomómentesre keverjük. Belekeverjük a magozott, lecsöpögtetett  meggyet, valamint a darabolt diót is. A tésztát, egyenlő mennyiségű adagokban elosztjuk a papírkapszlikban.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése