2013. október 10., csütörtök

Krumplisaláta tejszínnel, snidlinggel.


Hozzávalók 6 személyre:

1.5 kg krumpli (kifli, vagy saláta, esetleg újkrumpli)
2 dl. extra szűz olívaolaj
1 citrom leve, és reszelt héja
2 db lila hagyma
3 db főtt tojás
kevés fokhagymapor
1 kis csokor snidling
200 g tejszín
1 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál cukor
kevés só
frissen őrölt bors




A krumplit héjastól, és a tojásokat együtt megfőzöm, enyhén sós vízben. Nem főzöm túl! Leöntöm a levét, meghűtöm.
A krumpli héját lehúzom, felszeletelem, a tojásokat feldarabolom.
A lila hagymát felcsíkozom, megsózom, a snidlinget felaprítom.
A feldarabolt főtt tojásból, a citromléből, a reszelt citromhéjból, a tejszínből, kevés sóból, őrölt borsból, olíva olajból, cukorból, borecetből, fokhagymaporból, hamis majonézt készítek. 
A felszelt krumplihoz, hozzákeverem óvatosan a mártást, 
a snidlinget, és a hagymát. (vigyázok, ne törjön össze) 
Kevés snidlinggel díszítve tálalom. Borsot is őrlök rá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése