2013. október 10., csütörtök

Legényfogó leves.

Hozzávalók
30 dkg csirkecomb filé
40 dkg krumpli
25 dkg csirkemáj, esetleg szív
20 dkg zöldborsó

20 dkg csemege kukorica
20 dkg erdei gomba, vagy csiperke
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)

2 nagyobb fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
kevés olaj, 
só,  frissen őrölt bors
kevés tárkony, és kapor


Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is csinálhatod) Megborsozzuk.
Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát, és a krumplit. Felöntjük vízzel, vagy hús alaplével annyira, hogy jól ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor beletehetjük a darabolt májat is. (ha szíve is van mellette, azt a hússal együtt adjuk hozzá!)
A főzőtejszínt, és a tejfölt csomómentesre, simára keverjük, hozzákeverjük a zöld fűszereket is, majd a fazékba öntve összeforraljuk a levest. A tűzről levéve, kevés citromlevet keverünk hozzá.
Tálaláskor kevés tejfölt, csípős paprikát adhatunk mellé. 
A legényfogás garantált, de meglett emböröknek is fog ízleni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése