2013. december 3., kedd

Tepsis, lecsós csirke.


Hozzávalók 8 főre:

1.5 kg csirkehús
2 kg krumpli
0.5 kg paprika
0.5 kg paradicsom
3 fej hagyma
3 szál kakukkfű
1 kanál só
kevés őrölt bors
1 kanál étolaj
2 kanál főzőtejszín


A csirkét átmossuk, feldaraboljuk. Az aprólékot félretesszük és levest készítünk belőle.
A feldarabolt csirkét enyhén bedörzsöljük sóval, borssal.
A burgonyát meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A többi zöldséget megtisztítjuk, és szintén felkarikázzuk.
A sütőtál vagy tepsi aljára kevés olajat öntünk, majd rásorjázzuk a burgonyát, amit kicsit megsózunk és leöntjük kevés tejszínnel.
Ráfektetjük a húsokat, legvégül a hagymát, a paprikát és legfelülre a paradicsomkarikákat.
Közéjük tesszük a kakukkfüvet, majd lefóliázva sütőbe tesszük.
A sütés végén a fóliát levesszük és hagyjuk, hogy a levét kicsit elfője.
Kitűnő, szaftos étel lesz belőle.
Elkészíthető konzerv lecsóval is, de a friss az igazi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése