2014. január 28., kedd

Őszibarackos piskótatorta

Hozzávalók 28 cm-es piskótaformához:

8 db tojás,
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
1 doboz őszibarack konzerv,
3 csomag vaníliás pudingpor,
1 csomag zselatin. (100 g.)
kevés vaj, a forma kenéséhez



A tojásokat  szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk!  Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
A megsült piskótát, kettévágjuk. 
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. A töltelékhez felét  használjuk fel. Rákenjük a szétvágott piskótára, és apró őszibarack darabokat szórunk bele. (előzőleg, a legszebbeket kiválogattuk a díszítésre, a tetejére) 
A felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre, majd arra is pudingot terítünk, később a torta oldalát is bevonjuk pudinggal. Ráhelyezzük a díszítésre szánt őszibarack darabokat, vagy szeleteket, és eligazítjuk.
Az őszibarack szirupjából, és zselatinból, a használati útmutató alapján főzetet készítünk, (szükség szerint a szirupot vízzel hígítjuk) és egyenletesen rácsorgatjuk az őszibaracktortánk tetejére. Mielőtt a puding megdermedne, spatulával körbeigazítjuk, majd hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése