2014. július 3., csütörtök

Bográcsgulyás.


Hozzávalók 4 főre:

60 dkg marhahús kockázva
3 db. sárgarépa, 1 db. petrezselyem gyökér, karikára vágva,
1 kanál zsír,
1 nagyobb hagyma apróra vágva,

3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
1 csokor petrezselyem zöld, 1 levél zeller zöld, 1 lestyánlevél összekötve,
1 db zöldpaprika karikára vágva,
1 db. közepes paradicsom meghámozva,
kevés köménymag,
40 dkg. krumpli kockázva,
só, frissen őrölt bors.



A hagymát, és a fokhagymát, kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom. Beleteszem a kockázott húst. Megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés főzés után beleteszem a sárgarépát, a gyökeret, a csokorba kötött zöld fűszereket, és a paradicsomot. (adható hozzá csípős zöldpaprika is ízlés szerint) Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a krumplit, és a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, borsot őrlök rá, és készre főzöm. A legvégén galuskát szaggatok bele, vagy az előre elkészített, de friss csipetkét teszem bele, és összefőzöm a levessel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése