2014. október 23., csütörtök

Narancsos, diós koszorú.

Hozzávalók:

2 tojás,
15 dkg. cukor,
5 dkg vaj, vagy margarin,
1,5 dl. tej,
1 cs. sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
30 dkg. liszt, 
2 narancs húsa,
1 marék dió darálva,
1 marék dió durvára darabolva.



A tojást, a cukrot, és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, és a lisztet is. Hozzákeverjük a darált, és a darabolt diót is. (a darabolt diók a süti megvágásakor nagyon szép látványt kölcsönöznek a csemegének. A narancsot kifilézzük (meghámozzuk, és csak a húsát használjuk fel. A cikkekből kivágjuk a húsát) óvatosan felaprítjuk, és hozzákeverjük a masszához. Csomómentesre keverjük, majd tortaformába simítjuk. (kuglóf forma) Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése