2015. február 28., szombat

Citromos rolád

Hozzávalók:

4 tojás,
4 kanál liszt,
4 kanál cukor,
2 kanál olaj, csipet só.

a citromkrémhez:
10 dkg. cukor,
10 dkg. vaj,
2 tojás sárgája,
2 citrom leve, vagy 2 kanál citromlé,
1/2 citrom reszelt héja.

Melegítsük elő a sütőt. 
A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg habos masszát nem kapunk. Kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet, közben keverjük, majd az olajat is hozzáöntjük. Nagyobb, sütőpapírral bélalt tepsire öntjük a masszát, elsimítjuk egyenletesen, majd a sütőbe tesszük 8-10 percre. Nedves konyharuhára borítom a sütőpapírt lehúzom róla, és feltekerem a konyharuhával együtt. Amíg hűlt, elkészítettem a citromkrémet.
Egy hőálló keverőtálban, gőz fölött az összes hozzávalót addig keverjük, míg folyékony, de sűrű masszát nem kapunk.
A visszahajtott, kihűlt piskótán elosztom a kihűlt krémet, és visszahajtom. Mikor teljesen megdermedt, csokoládéöntetet csorgatok a tetejére. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése