2015. február 12., csütörtök

Fokhagyma krémleves

Hozzávalók:

1 fej fokhagyma,
1 fej vöröshagyma, 
5 dkg. vaj,
1 kanál liszt,
7 dl. alaplé, vagy 1 db. leveskocka,
200 g. főzőtejszín,
kevés petrezselyem zöld,
só, frissen őrölt bors, 
kevés őrölt szerecsendió.




A vöröshagymát apróra daraboljuk, majd a vajon megdinszteljük. A fokhagymákat néhány gerezd kivételével rányomjuk, és összekeverjük. Megszórjuk liszttel, vigyázva, hogy le ne égjen, és  keveset együtt pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és a tejszínnel. (ha nincs alaplé, használjunk vizet, majd morzsoljuk bele a leveskockát) Ha félretettél pár gerezd fokhagymát, (nem kötelező) darabold fel, és most tedd a levesbe. Turmixolhatod is, de akkor ne vergődj a darabos fokhagymákkal, hanem az összeset add hozzá még az elején!
Tálalhatod pirított kenyérkockákkal, baconnal, vagy parmezánnal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése