2015. február 16., hétfő

Göngyölt sertéskaraj.

Hozzávalók:

60 dkg. sertés karaj
5 dkg. apróra kockázott sonka,
20 dkg csirkemáj,
2 főtt tojás,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
15 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem zöld,
2 szelet szikkadt kenyér,
1 kanál zsemlemorzsa,
só, őrölt bors,
 kevés olaj.



A hűst szeletekre vágjuk, vékonyra kloffoljuk.  Serpenyőben,  kevés olajon enyhén megdinszteljük a csirkemájat, majd villával szétnyomjuk. Hozzáreszeljük a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát. Hozzákockázzuk az előzőleg keményre főzött tojásokat, a sonkát, a kenyér belét, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyem zöldet, megfűszerezzük, és levesszük a serpenyőt a tűzről. A raguhoz ekkor hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és elosztjuk a hússzeleteken a ragut. Feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, majd kivajazott tepsiben, a göngyölt húsok tetejére reszelt sajtot szórva megsütjük előmelegített sütőben. A lényeg, hogy vékonyak legyenek a hússzeletek, mert akkor sülnek meg tökéletesen a töltött húsok.
Tálalható hagymás tört krumplival is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése