Hozzávalók:
1,5 kg. bőrös hasaalja szalonna,
500 g. kolbászhús,
nagy szemű só, őrölt bors, mustár.
Legegyszerűbb úgy elkészíteni, hogy hentesnél veszünk bekevert kolbászhúst, vagy egy szál sütni való kolbászt, amit kifejtünk a bélből, és ezt tesszük a szalonna egyik oldalára, és erre felgöngyöljük a szalonnát. Ezt utána átkötözzük, és lefóliázott tepsiben előmelegített sütőbe tesszük. Megsütjük, a végén a fóliát levesszük, majd kicsit váruk, hogy hűljön, és úgy könnyebben szeletelhető.
Ha magunk szeretnénk elkészíteni a kolbászhúst, itt a gyulai módra készített házikolbász receptje:
10 kiló darált sertéshúshoz, melynek 40%-a szalonna, 22 deka só, 22 deka őrölt pirospaprika (édes, és csípős ízlés szerint) 1 fej fokhagyma darálva, vagy szétnyomva, köménymag egészben, kb. 1 dekányi, bors ízlés szerint.
1,5 kg. bőrös hasaalja szalonna,
500 g. kolbászhús,
nagy szemű só, őrölt bors, mustár.
Legegyszerűbb úgy elkészíteni, hogy hentesnél veszünk bekevert kolbászhúst, vagy egy szál sütni való kolbászt, amit kifejtünk a bélből, és ezt tesszük a szalonna egyik oldalára, és erre felgöngyöljük a szalonnát. Ezt utána átkötözzük, és lefóliázott tepsiben előmelegített sütőbe tesszük. Megsütjük, a végén a fóliát levesszük, majd kicsit váruk, hogy hűljön, és úgy könnyebben szeletelhető.
Ha magunk szeretnénk elkészíteni a kolbászhúst, itt a gyulai módra készített házikolbász receptje:
10 kiló darált sertéshúshoz, melynek 40%-a szalonna, 22 deka só, 22 deka őrölt pirospaprika (édes, és csípős ízlés szerint) 1 fej fokhagyma darálva, vagy szétnyomva, köménymag egészben, kb. 1 dekányi, bors ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése