2015. február 23., hétfő

Kolbászhússal töltött császár

Hozzávalók:

1,5 kg. bőrös hasaalja szalonna,
500 g. kolbászhús,
nagy szemű só, őrölt bors, mustár.



Legegyszerűbb úgy elkészíteni, hogy hentesnél veszünk bekevert kolbászhúst, vagy egy szál sütni való kolbászt, amit kifejtünk a bélből, és ezt tesszük a szalonna egyik oldalára, és erre felgöngyöljük a szalonnát. Ezt utána átkötözzük, és lefóliázott tepsiben előmelegített sütőbe tesszük. Megsütjük, a végén a fóliát levesszük, majd kicsit váruk, hogy hűljön, és úgy könnyebben szeletelhető. 
Ha magunk szeretnénk elkészíteni a kolbászhúst, itt a gyulai módra készített házikolbász receptje:
10 kiló darált sertéshúshoz, melynek 40%-a szalonna, 22 deka só, 22 deka őrölt pirospaprika (édes, és csípős ízlés szerint) 1 fej fokhagyma darálva, vagy szétnyomva, köménymag egészben, kb. 1 dekányi, bors ízlés szerint. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése