2015. február 21., szombat

Krumplisaláta tükörtojás csíkokkal.

Hozzávalók:

5 db. nagyobb krumpli,
só, 1 kanál ecet a főzéshez,
1 csomó újhagyma,
kevés petrezselyem zöld
5 db. tojás,
2 kanál olíva olaj,
1 kanál almaecet,
só, frissen őrölt bors.



A krumplikat sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, és mikor meghűlt felszeleteljük. A tojást lazán felverjük, lepényt készítünk. Enyhén megsózzuk, majd mikor kihűlt, csíkokra vágjuk. A krumplit, és a tojást összekeverjük a karikákra vágott újhagymával, kevés petrezselyem zölddel, 2 kanál extra szűz olíva olajjal, 1 kanál almaecettel. Lazán kavarjuk össze, hogy ne törjön a krumpli.
Kevesek által megkóstolt ízű finom saláta, amiért érdemes kicsit kísérletezni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése