2015. február 15., vasárnap

Rántott pangasius /cápaharcsa.

Hozzávalók :
1 csomag (1 kg.) fagyasztott pangasius.
só, őrölt bors, mustár, kevés citromlé,
liszt, 5 db. tojás, zsemlemorzsa a panírhoz, esetleg kevés szezámmag.




A pangasius tenyésztett hal. Magyarul cápaharcsának hívják. A kampány ellenére nem egészségtelen, sőt igen finom, ízletes halféle tele azokkal a vitaminokkal, melyekre minden embernek hetente legalább egyszer szüksége lenne. Fagyasztott halról van szó, ami kiolvasztása során tömegének 20 %-át elveszti. Én tésztaszűrőben szoktam leolvasztani, majd le is törlöm mielőtt paníroznám. Előbb viszont megsózom, megborsozom mindkét oldalát, és néhány csepp citromlével, valamint kevés mustárral is ízesítem. A szeleteket egymásra rakom, majd egy éjszakára egy tállal hűtőbe teszem.
Másnap liszttel, felvert tojással, és zsemlemorzsával panírozom. A zsemlemorzsához keverhető kevés szezámmag is!
A bepanírozott halszeleteket forró, bő olajban sütöm ki, mindkét oldalán, rövid ideig. A halat túl lehet sütni, akkor rágós lesz!
Tartármártást is adunk a tálaláshoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése