2015. március 20., péntek

Grillezett füstölt sonka, hagymás krumplival

Hozzávalók:

fejenként 2 - 3 szelet főtt, füstölt, kötözött sonka,
kevés olíva olaj,
a körethez krumpli, hagyma, kevés zsír, vagy étolaj, só.
a tálaláshoz: csalamádé, csemege uborka, vagy párolt káposzta.




Nagyon egyszerű, de finom étel. A sonkát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát serpenyőben, vagy grill lapon enyhén megpirítjuk. Fűszerezni nem kell, mert főtt, füstölt, pácolt kötözött sonkát használunk hozzá. A megtisztított krumplit apró kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd villával összetörjük. A nagyon apróra vágott hagymát a serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, végül összekeverjük a villával széttört krumplival. 
Tálalhatjuk csemege uborkával, csalamádéval, de akár párolt káposztával is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése