2015. április 17., péntek

Mézes, mustáros csirkecomb

Hozzávalók 4 fő részére:

8 db. csirke felső, alsó comb, vagy 4 egész comb,
1 kanál mustár,
1 kanál méz,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
2 kanál étolaj,
1 kiskanál só, 
kevés frissen őrölt bors.



A csirkecombokat jól átmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. 
Mézből, mustárból, olajból, pirospaprikából marinádot készítünk, amivel jól átkenjük a csirkecombokat. A maradék keveréket félretesszük.
A csirkecombokat tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatjuk, és sütőbe tesszük úgy, hogy az edény tetejét vagy alufóliával, vagy egy hasonló méretű tepsivel, esetleg hőálló tálcával borítjuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a félretett keverékkel a tetejét ismét átkenjük. Ezt akár többször is megismételjük, és az utolsó kenegetés után a borítás nélkül sütjük, hogy a csirkecomb bőre szép színes, és ropogós maradjon.
Illik mellé a krumplipüré,  a petrezselymes burgonya, vagy a tepsis hagymás krumpli is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése