2015. július 2., csütörtök

Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Hozzávalók:

1,5 kg. kígyóuborka,
3 db. közepes fej vöröshagyma, 
3 gerezd fokhagyma,
2 kanál olíva olaj, 
1 kanál almaecet, 
kis csokor petrezselyem zöld,
1 kiskanál só,  
1 kiskanál szorbit (vagy cukor)



A vöröshagymát megtisztítom, középen kettévágom, majd nagyon vékony félkarikákra szeletelem. Enyhén megsózom. A fokhagymát nagyon apróra vágom, és két kanál olíva olajjal felöntöm. (Az olaj kioldja a fokhagyma illóolaját rövid áztatást követően, ezzel a fokhagyma íze jobban szétterjed salátánkban.) Az uborkákat jól megmosom, de nem hámozom meg. Tetszőlegesen felvágom, karikákra, félkarikákra, vagy kisebb darabokra, majd nagyobb keverőtálban hozzáadom a megsózott felszeletelt vöröshagymát, az olajban beáztatott fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet, 1 kanálnyi almaecetet, kiskanálnyi sót, és cukrot. Mivel salátánk levet enged, egy éjszakára hűtőbe teszem, és hagyom, hogy összeérjenek az ízek. A hűtőből kivéve ismét elkeverem, és hidegen tálalom. 
Elsősorban hús, és grillezett ételek mellé ajánlom, de nem szégyen önmagában is hűsítőként fogyasztani!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése