2015. július 8., szerda

Vörösboros pirított sertésmáj / resztelt máj

Hozzávalók:

1 kg. sertésmáj,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma, 
1 nagyobb hámozott paradicsom,
1 db. lecsópaprika,
1 dl. száraz vörösbor,
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
kevés majoránna,
őrölt bors,
só, 
1 kanál sertészsír, a hagyma párolásához.





A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük.A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről. A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk. Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk. Ha puhább paprikát szeretnénk a sorrendet felcserélhetjük, közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.  
Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése