2015. augusztus 29., szombat

Őszibarackleves

Hozzávalók:

1 kg. őszibarack,
2 evőkanál cukor, vagy szorbit,
kevés egész fahéj,
néhány szem szegfűszeg,
1 vaníliarúd, (esetleg vanília aroma)
1 citrom leve,
1 csipet só,
tejszín  ízlés szerint.



Az őszibarackokból a szebbeket kiválasztjuk, 4-8 részre vágjuk. Ezeket leforrázzuk, majd félretessszük. A megmaradtakat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb fazékban feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, vagy édesítőszert, a fahéjrudat, a szegfűszeget teatojásban, vagy fűszertojásban, belecsavarjuk a citromlét, a vaníliát belekaparjuk, vagy vanília aromát cseppentünk hozzá, majd felfőzzük, de nem forraljuk. Kivesszük a fahéjrudat, a fűszertojást, majd összeturmixoljuk a levest csipet sóval, és  ízlés szerinti mennyiségű tejszínnel. A pici só, az édes ízeket kiemeli, nem kell félni tőle! A félretett őszibarack darabokon, hidegen tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése